06-54604979 info@tuinaanleg.com

Sierbestrating

Sierbestrating is niet meer weg te denken uit de tuin. De afgelopen 20 jaar is tuin steeds meer een verlengstuk van ons huis geworden. Het aanbod aan bestratingsmaterialen en aanverwante artikelen is dan ook uitgegroeid tot een enorm palet aan verschillende soorten tegels en klinkers.

Een goed advies is een must, want lang niet elke tegel of klinker is geschikt voor een oprit of terras. Het is daarom goed te weten wat de ondergrond van uw tuin is, voor welk doel de bestrating dient en welke eisen u stelt qua stroefheid, kans op vervuiling en of levensduur van de verharding die u kiest.

Elk type bestrating heeft zijn eigen verwerking nodig. Graag adviseren wij u welke soort tegel of klinker bij uw wensen aansluit.

Soorten tegels:

Betontegels (met of zonder deklaag)
Natuursteen tegels
Keramische tegels

Soorten Klinkers:

Betonklinkers
Nieuw gebakken klinkers
Oud gebakken klinkers

Daarnaast hebben we nog de half-verhardingen zoals  grind, split of granulaat.

Aanverwante artikelen.

Naast het aanbod van bestratingsmaterialen is er ook een ruime keus aan producten om naast uw bestrating bijvoorbeeld keermuren, traptreden of plantenbakken te realiseren.  Uiteraard kunnen deze elementen ook gemaakt worden van hout, metaal of andere materialen welke bij uw smaak en wens aansluiten.

Om uw nieuwe sierbestrating vrij te houden van onkruid en kruipende insecten zoals bijvoorbeeld mieren zijn er tegenwoordig tal van oplossingen en middelen die wij kunnen toepassen. Hierin willen wij u graag adviseren om samen tot een perfect resultaat te komen.

Waterafvoer in de tuin.

Een zeer belangrijk onderdeel bij de voorbereidingen bij de aanleg van uw tuin en of bestrating is een goede waterafvoer of infiltratie plan.  Het is belangrijk dat uw bestrating het water snel afvoert, hoe sneller dit gebeurt hoe minder snel uw bestrating vervuilt en of glad wordt. Hierna is het goed te kijken naar waar het water blijft. We kunnen het water op diverse manieren afvoeren zoals op het bestaande riool, d.m.v. infiltratie of naar bijvoorbeeld de stoep.

× App